Skip to main content
Održivi razvoj drniške prirodne baštine pod ekološkom mrežom Natura 2000

Potpisan ugovor za izvođenje radova na uređenju budućeg hostela u Bogatićima

Danas je u Maloj vijećnici u Drnišu gradonačelnik Josip Begonja potpisao ugovor sa izvođačem radova – tvrtkom AGRAD PROJEKT d.o.o. iz Šibenika za izvođenje radova na uređenju hostela u naselju Bogatić.

Ugovor je sklopljen na temelju provedenog postupka javne nabave iz 2019. godine, a ukupna vrijednost radova je 1.825.441,69 kuna s PDV-om. Usluge stručnog nadzora obavljat će tvrtka TRASA ADRIA d.o.o. iz Zagreba, a usluge projektantskog nadzora tvrtka Dizain – ing d.o.o. iz Drniša.

Radovi na uređenju budućeg hostela započet će u roku od 15 dana od potpisa ugovora, a trajat će pet mjeseci. U tih pet mjeseci će umjesto postojećeg objekta – bivše škole koja je zatvorena još sedamdesetih godina izniknuti hostel predviđen za boravak 20 osoba u tri spavaće sobe sa pripadajućom infrastrukturom – sanitarnim čvorovima, čajnom kuhinjom, blagovaonicom i recepcijom sa suvenirnicom.

Hostel će imati posjetiteljsko-edukativnu namjenu s prihvatnim kapacitetom od 20 ležaja za posjetitelje različitog profila - one koji traže odmor u prirodi; one koji su zainteresirani za aktivni odmor; one posjetitelje koji su u tranzitu prema Zadru, Šibeniku, Splitu i Dubrovniku. Hostel će služiti i kao stacionar posjetiteljima koji odluče istražiti drniško područje te novouređenu biciklističko-pješačku stazu. Osim što će doprinijeti razvoju turističke ponude drniškog kraja, ovaj projekt će doprinijeti i novom zapošljavanju mladih ljudi.

Projekt uređenja hostela u Bogatićima se provodi u sklopu projekta „Natura Drniš - Održivi razvoj drniške prirodne baštine pod ekološkom mrežom Natura 2000“, za koji je Grad Drniš u svibnju 2018. godine potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru poziva Promicanje održivog razvoja prirodne baštine, a koji se financira iz Operativnog programa Konkurentnost i Kohezija. Ukupna vrijednost projekta je 5.674.022,42 kn, a Ugovorom o dodjeli bespovratnih sredstava Gradu Drnišu je odobreno 4.765.774,50 kuna bespovratnih sredstava.

Projektom “NATURA DRNIŠ“ potiče se održivi razvoj drniške prirodne baštine zaštićene ekološkom mrežom Natura 2000 i to putem razvoja nove posjetiteljske infrastrukture (hostel, biciklističko-pješačka staza, sustav javnih bicikala) te kroz razvoj edukativno-interpretativnih sadržaja za veću educiranost posjetitelja i lokalnog stanovništva o drniškoj prirodnoj baštini, a sve u skladu s trendovima na tržištu i razvojnim strateškim dokumentima turističke valorizacije postojećih kapaciteta.

ODRŽIVI RAZVOJ DRNIŠKE PRIRODNE BAŠTINE POD EKOLOŠKOM MREŽOM NATURA 2000

ŠTO JE NATURA 2000?

UPRAVLJANJE PODRUČJIMA EKOLOŠKE MREŽE NATURA 2000

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.