Održivi razvoj drniške prirodne baštine pod ekološkom mrežom Natura 2000

Poziv na predstavljanje interaktivne knjige "Prirodne ljepote Drniša" u sklopu projekta Natura Drniš

Pozivaju se svi zainteresirani prosvjetni radnici, odgojitelji, pedagozi, knjižničari, predstavnici udruga koje rade sa djecom na prezentaciju interaktivne knjige "Prirodne ljepote Drniša", koja je izrađena u sklopu projekta Natura Drniš.

Riječ je o slikovnici "Prirodne ljepote Drniša" koja u kombinaciji s interaktivnom olovkom postaje edukativni materijal koji svakom čitatelju omogućava otkrivanje prirodnih ljepota našega zavičaja. Ilustracije se odnose na biljne i životinjske vrste te staništa karakteristična za područje zaštićenom ekološkom mrežom Natura 2000.

Izrada interaktivne knjige predstavlja nivo iznad konvencionalnih edukativnih materijala jer približava materiju koja se predstavlja mlađoj djeci vrtićke dobi koja ne znaju čitati te djeci i odraslima s poteškoćama vida ili kretanja prenoseći im znanje o prirodnoj baštini koji oni nisu u mogućnosti vidjeti ili posjetiti.

Edukacija i prezentacija knjige će se održati u utorak 13. listopada 2020. godine u dva termina: 11,00 sati i 13,00 sati u Velikoj gradskoj vijećnici. Prijave su obavezne putem poveznice OVDJE.

Cilj ove aktivnosti je interaktivnu knjigu učiniti dostupnom što većem broju ljudi, kako bi se podiglo njihovo znanje i njihova svijest o ekološkoj mreži Natura 2000 na drniškom području.

S obzirom na epidemiološku situaciju, prijava je obvezna, budući da je broj mjesta ograničen. Nužno je da se svi prijavljeni pridržavaju preporuka Županijskog stožera civilne zaštite, te da obavezno koriste zaštitnu masku u zatvorenom prostoru, te da dezinficiraju ruke prilikom ulaska u dvoranu, kao i da se pridržavaju primjerenog razmaka.

Dokumenti za preuzimanje

1. POZIV 145 KB PDF

ODRŽIVI RAZVOJ DRNIŠKE PRIRODNE BAŠTINE POD EKOLOŠKOM MREŽOM NATURA 2000

ŠTO JE NATURA 2000?

UPRAVLJANJE PODRUČJIMA EKOLOŠKE MREŽE NATURA 2000

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Sadržaj ovog mrežnog sjedišta isključiva je odgovornost Grada Drniša.
Kontakt: mr.sc. Josip Begonja, Gradonačelnik - Adresa: Trg Kralja Tomislava 1, 22320 Drniš - Tel: +385 22 888 830 - E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Izradu mrežnog sjedišta sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

© Grad Drniš. Sva prava zadržana. Izjava o kolačićima. Digitalna pristupačnost. Izrada, hosting i održavanje Informacijske tehnologije.