Skip to main content
Održivi razvoj drniške prirodne baštine pod ekološkom mrežom Natura 2000

Započele edukativne radionice za djecu u sklopu projekta Natura Drniš

Nakon odrađenih radionica suhozidne gradnje i aktivnog odmora, krenule su edukativne radionice namijenjene djeci vrtićke dobi te učenicima osnovne i srednje škole u Drnišu.

Radionice su osmišljene kao škole u prirodi u kojima će djeca usvajati znanja o vrijednostima prirodne baštine drniškog kraja. Intencija je da se djeca potaknu na češći boravak u prirodi i odgovorno ponašanje za vrijeme boravka u prirodi. Kroz sudjelovanje u edukativnim radionicama djeca će prepoznavati načine održivog razvoja temeljenog na prirodnim, kulturnim i tradicijskim vrijednostima kojima ovo područje obiluje, a neki od njih će, vjerujemo, postati i aktivni dionici u razvoju.

U prvoj radionici su sudjelovali učenici drniške Gimnazije uz podršku njihove nastavnice iz fizike, gđe Ivana Grabrić Marin. Tijekom radionice učenici su se upoznali s prirodnim vrijednostima te bogatstvom biološke raznolikosti koja je i razlog zašto se šire područje Grada Drniša nalazi unutar ekološke mreže NATURA 2000, a koje im je prenijela biologinja Martina Markov.

Nakon obilaska grada i dijela kanjona Čikole, učenici su vrijedno radili na kreiranju eko-paketa koji se temelji na prirodnim, kulturnim i tradicijskim vrijednostima drniškog kraja koji još uvijek nije zauzeo svoje mjesto na karti vrijednih destinacija za posjećivanje.

Svoje radove će predstaviti tijekom radionice „Ekološka poljoprivreda i očuvanje krajobraza Promine“ koja će se održati u utorak, 29. rujna 2020. godine u Velikoj gradskoj vijećnici u Drnišu.

ODRŽIVI RAZVOJ DRNIŠKE PRIRODNE BAŠTINE POD EKOLOŠKOM MREŽOM NATURA 2000

ŠTO JE NATURA 2000?

UPRAVLJANJE PODRUČJIMA EKOLOŠKE MREŽE NATURA 2000

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.