Održivi razvoj drniške prirodne baštine pod ekološkom mrežom Natura 2000

[VIDEO] Grad Drniš i dalje razvija nove sadržaje za aktivni odmor i uživanje u prirodi

Drniš je provedbom projekta "Natura Drniš" dobio novu turističku infrastrukturu, ali i promovirao postojeću prirodnu baštinu.

Grad Drniš najpoznatiji je po svojoj jedinstvenoj gastronomskoj ponudi koja nudi najbolje od prirode ovog područja. Kanjon Čikole, planina Promina, Petrovo polje i Krka samo su dio prirodnih ljepota koje okružuju Drniš.

Osmišljavanjem različitih sadržaja i ulaganjima u infrastrukturu Grad Drniš želi turistički valorizirati prirodnu baštinu na način koji ne remeti i ne narušava prirodno i kulturno nasljeđe prostora. Time se stvaraju dodatni sadržaji za razvoj ponude aktivnog odmora u prirodi, avanturističkog i rekreativnog turizma koji s gastronomijom i razvojem smještajnih kapaciteta zaokružuje turističku ponudu Drniša.

Provedbom projekta "Natura Drniš - Održivi razvoj drniške prirodne baštine pod ekološkom mrežom Natura 2000" ovo područje bogatije je za nove sadržaje. Uređen je hostel u Bogatiću Miljevačkom, biciklističko-pješačka staza na Promini, a sustav javnih bicikala je proširen s nove dvije postaje.

Nova pješačko - biciklistička staza uređena je na Promini u duljini od šest kilometara, od sela Lišnjak do planinarskog doma. Duž staze uređena su i opremljena dva odmorišta s klupama i stolovima – vidikovca s kojih puca prekrasan pogled na grad i okolicu. Ukoliko niste za pješačenje. Iz centra Drniša do planinarskog doma možete i običnim ili električnim biciklom. Sustav javnih bicikala Grada Drniša je proširen s dva nova solarna terminala – pored hostela u Bogatiću i planinarskog doma na Promini. U sustav je dodano i 12 novih bicikla, 4 brdska i 8 električnih.

Smještajne kapacitete na svom području Grad Drniš planira povećavati revitalizacijom starih, devastiranih i napuštenih javnih objekata. Ideja je takve objekte prenamijeniti u mrežu malih hostela. Tako je u objektu stare škole u Bogatiću Miljevačkom uređen prvi hostel. Hostel ima tri spavaonice, ukupnog kapaciteta 20 ležajeva s popratnim sadržajima, čajnom kuhinjom, blagovaonicom i sanitarnim čvorovima. Uređenjem hostela otvorit će se nova radna mjesta i doprinijeti gospodarskom razvoju ovog kraja.

Ukoliko se želite zaputiti put drniškog kraja, više informacija o svim sadržajima možete pronaći na internetskim stranicama https://hostel-bogatic.eu/hr/ i https://natura.drnis.hr/.

"Natura Drniš - Održivi razvoj drniške prirodne baštine pod ekološkom mrežom Natura 2000" odobren je iz poziva Promicanje održivog razvoja prirodne baštine. Financiran je iz Operativnog programa Konkurentnost i Kohezija. Ukupna vrijednost projekta je 5.674.022,42 kn, a Ugovorom o dodjeli bespovratnih sredstava Gradu Drnišu je odobreno 4.765.774,50 kuna bespovratnih sredstava. Projekt završava 20. svibnja 2021. godine.

ODRŽIVI RAZVOJ DRNIŠKE PRIRODNE BAŠTINE POD EKOLOŠKOM MREŽOM NATURA 2000

ŠTO JE NATURA 2000?

UPRAVLJANJE PODRUČJIMA EKOLOŠKE MREŽE NATURA 2000

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Sadržaj ovog mrežnog sjedišta isključiva je odgovornost Grada Drniša.
Kontakt: mr.sc. Josip Begonja, Gradonačelnik - Adresa: Trg Kralja Tomislava 1, 22320 Drniš - Tel: +385 22 888 830 - E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Izradu mrežnog sjedišta sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

© Grad Drniš. Sva prava zadržana. Izjava o kolačićima. Digitalna pristupačnost. Izrada, hosting i održavanje Informacijske tehnologije.