Skip to main content
Održivi razvoj drniške prirodne baštine pod ekološkom mrežom Natura 2000

Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt "NATURA DRNIŠ"

Jučer je u Drnišu u Velikoj gradskoj vijećnici upriličeno svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju i Fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga "Promicanje održivog razvoja prirodne baštine" za cijelu Šibensko-kninsku županiju.

Ugovori su potpisani između ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijele Žalac, ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislava Petrica, te gradonačelnika Grada Drniša Josipa Begonje, gradonačelnika Grada Šibenika Željka Burića i ravnateljice JU Priroda Šibensko-kninske županije Anite Babačić Ajduk.

Gradonačelnik Grada Drniša potpisao je ugovor o sufinanciranju provedbe projekta "NATURA DRNIŠ – Održivi razvoj drniške prirodne baštine pod ekološkom mrežom Natura 2000". Ukupna vrijednost projekta je 5.674.022,42 kn, ukupni prihvatljivi troškovi su 5.606.793,54 kn, a odobreno je sufinanciranje u iznosu od 4.765.774,50 kuna.

Rok za završetak projekta je 30. studenog 2019. godine.

Svečanosti potpisivanja ugovora za Šibensko-kninsku županiju nazočili su pored ministrice Gabrijele Žalac i ravnatelja SAFU-a Tomislava Petrica, i državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac, župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, te drugi gradonačelnici i načelnici gradova i općina sa područja Šibensko-kninske županije, ravnatelji županijskih i gradskih ustanova, poduzetnici, gradski vijećnici, županijski i gradski pročelnici i službenici, te brojni drugi uzvanici.

Galerija slika

ODRŽIVI RAZVOJ DRNIŠKE PRIRODNE BAŠTINE POD EKOLOŠKOM MREŽOM NATURA 2000

ŠTO JE NATURA 2000?

UPRAVLJANJE PODRUČJIMA EKOLOŠKE MREŽE NATURA 2000

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.